HomeMade

                         IN  10 STAPPEN

Stap 1: locatie

HomeMade is altijd op zoek naar locaties die iets bijzonders hebben. Door de ligging aan zee, aan de rand van het bos, in een historische setting, dichtbij uitvalswegen of bij een gezellige stadskern. HomeMade is mogelijk vanaf vijftien woningen, grondgebonden, vrijstaand of in een rij, maar ook bij appartementen. Dat is niet persé duurder dan traditionele projectbouw. De prijs is vooral afhankelijk van de grondprijs en die verschilt per locatie.

Stap 2: afstemming gemeente
HomeMade gaat in gesprek met de gemeente om binnen de mogelijkheden van het stedenbouwkundig plan en het bestaande of gewenste beeldkwaliteitsplan een mooie, levendige buurt te creëren met een duidelijke eigen identiteit. In nauw overleg met de gemeente wordt er een architect gekozen. Het ontwerp, de stijl, het kleurgebruik en de mate van vrijheid in de variatie worden afgestemd met de gemeente. Zo weet de gemeente wat die kan verwachten, maar blijft er nog van alles te kiezen voor de koper.

Stap 3: akkoord Welstandcommissie en Bouwbesluit
Pas nadat de Welstandscommissie akkoord is met de verschillende opties, gaan de huizen in de verkoop. Deze afstemming vooraf verzekert een vlotte doorlooptijd en de garantie dat de woning binnen de afgesproken tijd wordt opgeleverd. Fijn voor gemeente én voor de nieuwe bewoners.

Stap 4: start verkoop
De woningen gaan in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen thuis vanaf de bank op hun telefoon, tablet of desk top met de HomeMaker hun eigen huis samenstellen. Niks downloaden, geen handleiding uit je hoofd leren, maar gelijk van start gaan. Kies de kleur baksteen, de raamindeling, de voordeur, een extra woonlaag, een uitbouw, een dakkapel, de trap in de gang of toch maar in de kamer, een aparte keuken of een kookeiland centraal in de living. Allemaal keuzes om het huis helemaal naar wens te maken. En binnen het budget te houden, want na het aanklikken staat de koopsom er direct bij. De koper heeft de kosten zelf in de hand. Het is zo eenvoudig dat een kind het huis kan samenstellen, maar mochten er toch vragen zijn, dan biedt de woonconsulent uitkomst.

Stap 5: de koop
Dan is het officiële moment dat de handtekening onder de koopovereenkomst wordt gezet! Daarna moeten de keuzes voor de afbouw worden doorgegeven.

Stap 6: inspiratiebijeenkomst voor de nieuwe bewoners
Voor de bouw start is er een inspiratiebijeenkomst waar bewoners en buren elkaar ontmoeten en elkaar met ideeën en andere invalshoeken kunnen inspireren. En als je er een gezicht bij hebt, weet je elkaar online ook makkelijker te vinden. Want na aankoop kunnen de toekomstige bewoners inloggen in een afgeschermd deel van de HomeMaker om bij elkaar in de keuken te kijken en elkaar beter te leren kennen.

Stap 7: de bouw
Zodra 70% is verkocht, start de bouw. Alle woningen worden in één keer gebouwd, zodat er geen ‘open’ plekken ontstaan, mochten huizen nog niet verkocht zijn. HomeMade selecteert de aannemer die bekend is met consumentgericht bouwen om er zo zeker van te zijn dat de beoogde kwaliteit wordt gehaald binnen de gestelde tijd en het afgesproken budget. De bouw van de woningen kan variëren van zes tot twaalf maanden.

Stap 8: de oplevering en verhuizen
De officiële overhandiging van de sleutel is een feestelijk moment. Dan volgt het opruimen, inpakken en verhuizen. 

Stap 9: een gezellige buurt met betrokken bewoners
Vanaf dag één voelen bewoners zich helemaal thuis. Dat kan ook niet anders, want ze hebben het huis helemaal kunnen aanpassen aan hun eigen wensen. Ze zijn trots op het huis, kennen de buren en weten elkaar te vinden als ze hulp nodig hebben. Betrokken bewoners zorgen beter voor hun huis en investeren in hun buurt. Zo ontstaat er een gezellige, sociale wijk waar bewoners lang blijven wonen, zeker als het huis kan meegroeien met de verschillende fasen in het leven.

Stap 10: de toekomst
Er zijn kinderen op komst of ze gaan net het huis uit. Je raakt verslingerd aan een ruimteverslindende hobby of een hulpbehoevende moeder komt wat vaker logeren. Een mensenleven verandert voortdurend. Wel fijn als je je daar geen zorgen over hoeft te maken. HomeMade heeft al bij de bouw extra leidingen en afvoeren meegegoten in het beton, zodat je huis moeiteloos kan mee veranderen met nieuwe situaties.